Мешканці Угорників протестують проти відкриття клініки для лікування нарко- та алкозалежних.

 

Сьогодні, 8 серпня, в селі Угорники біля Івано-Франківська громада протестувала проти наркологічної клініки, передає Репортер.

 

Приватний підприємець Ірина Шліхутка здала в оренду приміщення ТОВ «Ресенс», де ті планували лікувати нарко- і алкозалежних. Громаду села обурило таке рішення, адже вони вважають, що заклад має функціонувати за межами міста.

 

«Ми не проти, аби ці люди лікувалися, але ми не хочемо, щоби це відбувалося в нашому селі», – каже сільська голова Любов Атаманчук.

 

Відтак люди вимагають, щоб підприємець розірвала договір з орендарями.

 

Директор наркологічної клініки «Ресенс» Сергій Гладкомаз запевняє, що людям тут надають лише психологічну підтримку від їх залежностей, а коштують такі послуги 6 тис. грн.

 

«Два місяці ми робили тут ремонт і навели порядок. Крім того, ми вже працюємо більше десяти років, нас знає багато людей. Багато хто лікується з Івано-Франківщини, тому і є необхідність відкриття закладу саме тут. Селяни не хочуть йти на діалог, хоча ми відкриті до переговорів», – каже він.

 

Окрім громади, преси та політичних представників, на заході було і духовенство. Зокрема, отець Юрій зазначив, що позиція Церкви є дуже чіткою – бути милосердними і залагодити конфлікт.

 

«Мабуть, цей центр має добрі наміри. Я навіть сам готовий виділити свій час, щоби працювати з цими людьми. Але такий центр не має знаходитись у населеному пункті», – зазначив він.

08.08.2017