Працівники спиртзаводу пікетували облдержадміністрацію.

 

Сьогодні, 8 серпня, близько 40 працівників Івано-Франківського спиртзаводу прийшли в облдержадміністрацію з вимогою допомогти їм потрапити на роботу, передає Бліц-Інфо.

 

Протестувальники спочатку прийшли під кабінет голови ОДА, проте він у відпустці, тож люди перемістились у кабінет першого заступника голови ІФ ОДА Марії Савки.

 

Вони з плакатами, вигуками «ганьба!» і лайкою вимагали у чиновниці надати їм погодження від ОДА на перереєстрацію установчих документів підприємства.  

 

Останнім рішенням Львівський апеляційний суд зупинив ліквідацію заводу. Проте директорка підприємства каже, що рішення не виконується — їм не дають зайти на підприємство та приступити до роботи вже третій місяць.

 

«Нам треба переєструвати установчі документи в реєстраційній палаті, бо через ліквідацію заводу закінчився термін їхньої дії. А в реєстраційній палаті нам відмовляють і кажуть — давайте погодження від ОДА», — пояснює директор.

 

Вислухавши протестувальників, Марія Савка пояснила, що завод належить «Укрспирту», тож ОДА не може давати погодження. Проте в облдержадміністрації спробують всіляко допомогти людям, запевнила вона. Марія Савка пообіцяла протестувальникам зв'язатись із реєстраційгою палатою для надання необхідних документів.

08.08.2017