У міськраді назвали найзабрудненіші перехрестя міста.

 

Цьогоріч мобільна хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» обстежила у Львові 64 перехрестя і виявила дев’ять перехресть із найзабрудненішим повітрям, повідомив виконувач обов’язків директора КП «Адміністративно-технічне управління» Леонід Назаренко, передає Гал-Інфо.

 

Зокрема, ідеться про такі перехрестя: вул. Франка – вул. Левицького – вул. Князя Романа; вул. Стрийська – вул. Сахарова; вул. Стрийська – вул. Наукова – вул. Хуторівка; вул. Личаківська – вул. Пасічна; вул. Сяйво – вул. Широка – вул. Левандівська; вул. Шевченка – вул. Левандівська; вул. Городоцька – вул. Наливайка; вул. Городоцька – вул. Шевченка; пр. Чорновола – вул. Хімічна.

 

Раніше фахівці обстежили 80 водних об’єктів на перевищення гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин. В усіх водоймах міста виявили перевищення ГДК.

 

За словами Леоніда Назаренка, наднормативні концентрації зафіксували за такими показниками: залізо загальне, азот амонійний та аміак, фосфати, завислі речовини, СПАР,  БСК та ХСК.

 

Він зазначив, що результати моніторингу повітря та водних об’єктів надали у відповідні інстанції – в управління екології та ландшафтного планування ЛМР і департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА – для ухвалення управлінських рішень та  розроблення рекомендацій  для поліпшення екологічної ситуації в місті.

03.08.2017