Поліція затримала банду, що викрадала одиноких людей для заволодіння їхнім житлом.

 

Сьогодні, 2 серпня, прокуратура області спільно з Львівським управлінням внутрішньої безпеки департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України викрила групу осіб, яка, перебуваючи у злочинній змові з працівниками поліції, займалась викраденням та незаконним утриманням одиноких громадян з метою заволодіння їхнім житлом, повідомили у Прокуратурі Львівської області.

 

Під час одночасного проведення 11 санкціонованих судом обшуків звільнено потерпілого, квартирою якого через підробку документів заволоділи шахраї. Як з’ясувалось, чоловіка насильно утримували в іншому приміщенні близько місяця.

 

Також правоохоронці вилучили значну кількість документів на різні житлові помешкання, засоби зв’язку та інші речові докази, за ст. 208 КПК України затримано п’ятьох основних учасників вказаної злочинної групи.

 

До ЄРДР внесено відомості за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електрообчислювальної техніки), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу). Наразі проводять першочергові слідчі дії з метою встановлення усіх учасників вказаного злочинного угруповання.

 

Вирішують питання про оголошення підозри та обрання запобіжних заходів.

02.08.2017