В ОДА заявили про зростання тарифу на вивіз сміття з міста.

 

Директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук заявив, що для львів’ян зросте тариф на вивезення сміття, передає Вголос.

 

«На сьогодні навіть той тариф, що діє в міській раді, економічно невигідний. І абсолютно не покриває затрат, яких зазнає підприємство. Є розроблені зміни до тарифів, ми маємо розуміти, що вони все одно зростуть, адже зросли зарплати, паливо і т. д. Насправді перевізники багато в чому зазнали збитків, тарифів довгий час не переглядали», – заявив Назарій Романчук.

 

Роздільний збір сміття, що запрацював у Львові від учора, 1 серпня, за словами чиновника, не вплине на фомування тарифів, хоча перевізники додатково на ньому зароблятимуть.

 

«На майданчиках міста встановлено 1648 контейнерів. Частина з тих контейнерів вже була в перевізників, більшість навіть стояла на майданчиках. Але протягом трьох років це сміття скидали в одну машину і тільки вдавали роздільний збір. На сьогодні ми вже опрацювали всі фірми, що приймають вторсировину, і вже всі перевізники мають укладені угоди, тому сміття будуть відсилати тим фірмам, які його перероблятимуть.

 

Перевізник буде отримувати гроші за продаж пляшки, скла чи паперу. Будь-яке сміття, яке він забирає зі Львова, – це його власність. Але запровадження роздільного збору ніяк не впливає на тарифи», – зазначив він.

 

Як повідомляв Z, ЛОДА перебрала на себе функції управління ТПВ у Львові від Львівської міськради, отримавши за це 650 млн грн і ЛКП «Львівспецкомунтранс».

02.08.2017