Тіллерсон очікує на прогрес в українському врегулюванні.

 

Державний секретар США Рекс Тіллерсон висловив сподівання, що країни "нормандського формату" у взаємодії зі США зможуть досягти прогресу в урегулюванні ситуації на сході України, передусім щодо припинення вогню.

 

Про це Тіллерсон заявив під час брифінгу у Вашингтоні, передає "Укрінформ"

 

"Я сподіваюсь, ми можемо досягнути певного прогресу в тому, щоб почати змінювати ситуацію в Україні, зрушити процес в напрямку досягнення реального режиму припинення вогню", – підкреслив голова американського зовнішньополітичного відомства.

 

Тіллерсон нагадав, що адміністрація США призначила спеціальним представником з українського врегулювання колишнього посла США при НАТО Курта Волкера. "Курт – дуже досвідчений посол, дипломат, обізнаний у ситуації в цьому регіоні, він дуже добре знає Росію", – наголосив держсекретар.

 

Він зауважив, що Держдепартамент очікує на активну взаємодію як з владою України і Росії, так і з іншими членами "нормандського формату".

 

Тіллерсон також окреслив позицію щодо Росії в цьому питанні: "Ми були дуже послідовними щодо наших меседжів Росії, що мінські домовленості повинні бути виконані, в іншому разі нічого не можна буде зробити в ситуації із санкціями". 

 

02.08.2017