Міністр фінансів: Закид про несплату податків – помста за реформи.

 

Міністр фінансів Олександр Данилюк наразі не отримував від правоохоронних органів офіційного повідомлення про підозру в ухиленні від сплати податків.

 

Про це Данилюк написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи доручення співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період між 1998 та 2016 роками.

 

"Жодної підозри чи будь-яких інших офіційних документів від ГПУ або інших органів я не отримував та про своє нібито ухилення від сплати податків дізнався з преси. Виявляється, що вже є рішення суду про перевірку податковою. Інноваційним вважаю інформування про проведення перевірки через пресу. В нашій країні то на допит по радіо викликають, то про підозру в Фейсбуці оголошують. Можливо, варто зробити окремий телеканал або групу в Фейсбуці саме для цих цілей?" – обурився міністр.

 

"Дуже сподіваюся, що це не є політично вмотивованим і не є помстою за те, що було зроблено, аби перекрити корупційні схеми, унеможливити розкрадання бюджету та неефективне використання державних коштів", – зауважив Олександр Данилюк.

 

"Також виникають питання щодо компетенції та мотивації людей, які побудували цілу справу проти мене, оцінюючи винятково період роботи на держслужбі (2010-2014 рр.) і не враховуючи періоду роботи в приватному секторі, зокрема багаторічної роботи на провідних посадах в різних компаніях за кордоном. Цікавий прецедент для тих політиків та держслужбовців, які взагалі не працювали в приватному секторі. Чомусь правоохоронці не поспішають перевіряти тих з них, які мають розкішні будинки та дорогі автомобілі", – підкреслив міністр.

 

Згідно з даними ГПУ, у 2010-2014 роках Данилюк очолював координаційний центр з упровадження економічних реформ при Адміністрації Президента України. За той час доходи Данилюка, згідно з декларацією, становили 556,1 тис. гривень. При цім, як з'ясувало слідство, чиновник у цей час здійснив дорогі покупки: придбав житловий будинок площею 290 кв. м вартістю 2 млн гривень та автомобіль BMW Х5. Крім того, в 2014 році Данилюк поклав на депозитний рахунок 519,6 тис. гривень.

 

"Щодо фактів – будинок купили влітку 2010 року, коли я ще працював в Лондоні. Для родини було важливим обов'язково мати "точку опори" в Україні, тому купили біля Борисполя, щоб було простіше поєднувати міжнародну роботу, але не відриватися від України. Автомобіль випуску 2008 року купив в 2011 році – і донині на ньому пересуваюся – я розумію, що для багатьох силовиків це звучить як образа", – пише міністр на своїй сторінці у Facebook.

 

Олександр Данилюк також запевнив, що всі податки із зароблених коштів сплатив.

 

Сам же міністр наразі перебуває на офіційних вакаціях. "Відпустки переривати через цей інцидент не збираюся. Робота в міністерстві, коли кожен день стикаєшся з колосальним супротивом системи, виснажує. Попереду дуже активний вересень і дуже багато роботи. Для цього будуть потрібні сили", – підсумував Данилюк.

 

01.08.2017