Керівника прес-служби Білого дому звільнено.

Ентоні Скарамуччі перебував на посаді лише десять днів.

 

                                                   Ентоні Скарамуччі

 

За версією президентської адміністрації, директор департаменту комунікацій Білого дому Скарамуччі вирішив полишити посаду добровільно в зв'язку зі зміною начальства. «Містер Скарамуччі вважав, що найкраще рішення – дати новому голові адміністрації Джону Келлі розпочати роботу з чистого аркуша і створити власну команду. Ми бажаємо йому всього найкращого», – йдеться в короткій заяві Білого дому, яку цитує видання New York Times.

 

Тим часом американська преса повідомила, що Скарамуччі опинився у центрі скандалу майже відразу ж після свого призначення на посаду. Нагадаємо, що колишній фінансист Ентоні Скарамуччі (Anthony Scaramucci) розпочав роботу в адміністрації Дональда Трампа 21 липня. У першому ж своєму телефонному спілкуванні з журналістом він зневажливо висловився про двох колег: свого начальника, тепер уже колишнього главу адміністрації Райнса Прібуса (Reince Priebus), і радника президента Стіва Беннона (Steve Bannon). Під час цієї розмови Скарамуччі назвав Прібуса «параноїдальним шизофреніком» і звинуватив його в зливі інформації журналістам.

 

За словами прес-секретарки Білого дому Сари Сандерс, рішення про відставку  Скарамуччі ухвалив генерал Джон Келлі (John Kelly) відразу після того, як він заступив на посаду глави президентської адміністрації. Вона підкреслила, що Дональд Трамп також був незадоволений поведінкою Скарамуччі і охарактеризував його телефонну розмову з репортером як «неналежну для людини на його посаді».

01.08.2017