Керівник онколікарні і фельдшер пункту екстреної меддопомоги претендують на відзнаку «Честь медичної професії».

 

Двоє львівських медиків, серед 20-ти медиків України, претендують на нагородження Орденом святого Пантелеймона – Честь медичної професії, повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

 

Серед номінантів – депутат Львівської облради, заслужений лікар України, головний лікар Львівського державного онкологічного центру Ігор Ковальчук. Він активно підтримує введення нових методик для лікування онкологічної патології різної локалізації, зокрема впровадження малоінвазивної хірургії та органоощадних операцій.

 

«За останні 10 років у Регіональному онкологічному центрі знижено показник післяопераційної летальності з 1,1 до 0,3. І це далеко не повний перелік досягнень і заслуг керівника закладу», – ідеться в повідомленні.

 

Другим номінантом зі Львова є Мирослава Савчак, фельдшер пункту екстреної медичної допомоги «Чижиків» Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 

«Про неї колеги відгукуються як про людину з високим рівнем гуманізму та милосердя, готовністю допомагати кожному, хто цього потребує. Яскравим доказом є Майдан, де вона відстояла з перших і до останніх днів, а потім – АТО, де брала участь добровольцем, де допомагала пораненим бійцям», – розповіли в ЛОДА.

 

Медики-львів'яни стали найкращими серед 66-ти кандидатів, запропонованих регіональними радами. Ігор Ковальчук – у номінації «Найкращий лікар», Мирослава Савчак – «Найкращий медик».

 

«Орден святого Пантелеймона» – головна громадська відзнака для медиків, що створена за підтримки глав усіх християнських церков в Україні, Міністерства охорони здоров’я та Національної академії медичних наук.

 

Ця нагорода буде щорічною, і її присуджуватимуть у п’яти номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медик», «Новатор охорони здоров’я», «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я», «Служіння суспільству».

 

«Ідея проекту в тому, щоб відкривати справжніх зірок в медицині, людей, закоханих у свою професію і здатних на незвичайні вчинки, щоб піднімати престиж не тільки лікарської праці, а й таких понять, як милосердя і співчуття. І ми хочемо цим проектом сприяти формуванню нової еліти за принципом: еліта – той, хто служить людям», – говорить голова Поважної ради відзнаки Василь Князевич.

 

До Поважної ради відзнаки входять Патріарх Філарет, Блаженніший Святослав (Шевчук), Леонід Кравчук, Ада Роговцева, Уляна Супрун та інші відомі українці. Саме вони мають визначити п'ятірку переможців із 20-ти номінантів, які пройшли відбір Національної експертної комісії.

 

Нагородження номінантів відбудеться 9 серпня  – в день цілителя Пантелеймона.

31.07.2017