Саакашвілі підтримав Трампа: Мають місце брудні ігри, розпочаті українськими олігархами.

 

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що Дональд Трамп мав підстави звинуватити українських посадовців у втручанні в перебіг президентських виборів в Україні, і вважає, що до цих інтриг, як і до припинення його громадянства, долучилися українські олігархи.

 

Про це Саакашвілі сказав у інтерв'ю CNN у Сполучених Штатах. Саме в США Міхеїла застав указ Президента України про припинення громадянства. 

 

"Ці дії були абсолютно протизаконними, – сказав Саакашвілі, коментуючи указ Президента. – Я не шукаю допомоги ні від кого. Я перебуваю у США з моєю родиною, члени якої є громадянами США. Це родина мого дядька, вони мешкають тут вже 40 років".

 

"Мене позбавили громадянства з тих самих причин, через які я отримав проблеми із Путіном: я виступив проти його олігархічного корумпованого режиму", – цитує слова екс-президента Грузії "Голос Америки"

 

Саакашвілі наголосив, що він є патріотом України, а громадянство України прийняв від Порошенка, тому що вважав того "також відданим реформам".

 

"Проблема у тому, що лідери України обрали шлях, подібний до загального у регіоні – олігархи, корупція, захоплення ресурсів, придушення демократії. І через це я став одним із його провідних опонентів. Позбавивши мене, абсолютно протизаконно, мого громадянства, з порушенням Конституції України та міжнародних законів, він, по суті, намагається позбутись одного із провідних опонентів. Але мене надихає бурхлива реакція в Україні, підтримка з боку громадянського суспільства й інших опозиційних груп, моєї власної партії, яка швидко зростає в Україні", – сказав екс-голова Одещини.

 

Саакашвілі також наголосив, що вірить – Україна переможе у війні з Росією, стримає її, обере стабільно прозахідний курс, стане ще сильнішим союзником США. "Але щоби зробити це, їм доведеться позбавитися подоби радянських олігархів та підкилимних домовленостей, брудних ігор як всередині країни, так і за її межами", – заявив Саакашвілі.

 

Під час інтерв'ю Міхеїл також прокоментував нещодавню заяву президента США Дональда Трампа у twitter, у якій той звернув увагу на інформацію ЗМІ про буцімто спроби уряду України у 2016-му році зменшити шанси Трампа на перемогу на виборах президента.

 

"Президент Трамп, наприклад, сказав щось про Україну. Ми в Україні цінуємо підтримку народу України з боку США. Ми воюємо з росіянами. Світ має віддати українцям належне за їх героїчний спротив; але, з іншого боку, президент Трамп мав рацію. Мають місце брудні ігри, розпочаті деякими українськими олігархічними колами", – заявив Саакашвілі.

 

Лідер "Руху нових сил" уже торкався теми закидів Трампа на адресу України. 26-го липня екс-президент Грузії заявив у своєму "твіттері": "Твіт президента Трампа щодо України – це велика ціна, яку Україна має сплатити за некомпетентність своїх лідерів та підкилимні ігри".

 

President Trump's tweet on Ukraine – heavy price Ukraine has to pay for its leadership's incompetence and murky games

— Mikheil Saakashvili (@SaakashviliM) 26 липня 2017 р.

 

Нагадаємо, перед тим президент США Дональд Трамп звинуватив Київ у спробах зірвати його кампанію та підтримати Гілларі Клінтон.

 

Ukrainian efforts to sabotage Trump campaign – "quietly working to boost Clinton." So where is the investigation A.G. @seanhannity

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 25 липня 2017 р.
28.07.2017