Середмістя стане більше пішохідним.

 

У центрі Львова планують змінити організацію руху, розширивши пішохідні зони. Невдовзі водіям та пішоходам запропонують нові варіанти пересування, розповіла начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, передає Дивись.Інфо.

 

«Наразі це ідея, яку ми виносимо на обговорення. Вулиці будуть реконструювати поступово, навряд чи більше двох на рік», – розповіла Олександра Сладкова.

 

Ідея має пройти комісію з безпеки руху, рішення виконкому, ухвалу сесії та, звісно, громадські обговорення.

 

Щодо руху на новостворених пішохідних колах автомобільного транспорту, то, за словами чиновниці, навряд чи регулювання руху буде зроблено за допомогою болардів.

 

«Є дві можливості – повне унеможливлення заїзду, як зроблено на вул. Курбаса з простором для паркування. Або другий варіант – одна смуга руху обмежена з двох боків від заїзду, таким чином проїзд буде відбуватися вільно, проте без можливості паркування. Можливі також комбіновані варіанти», – пояснила вона.

 

Повністю центр для автомобілів не закриють. Вулиці Коперника, Гнатюка, Чайковського, Князя Романа, Підвальна, Винниченка, Гонти, просп. Шевченка та інші ключові транспортні магістралі залишаться проїзними для автомобілів.

27.07.2017