Німеччина відмовляється від п'яти проектів у рамках Nord Stream 2.

 

Відповідну заяву зробило у четвер, 27 липня, керівництво Федеральної аґенції у справах мереж (Bundesnetzagentur).

 

 

Федеральна аґенція у справах мереж, яка дислокується в Бонні, зажадала вилучення з плану розвитку газотранспортної мережі Німеччини п'ятьох проектів, пов'язаних із розширенням газогону Nord Stream. За оцінкою відомства, перспективи їхньої реалізації ще занадто невизначені. За словами представників Аґенції, проекти можуть бути знову включені в план щойно тоді, коли будуть отримані необхідні дозволи на будівництво газогону Nord Stream 2.

 

Як зазначається в опублікованому прес-релізі Аґенції, три зі згаданих проектів ще недостатньо опрацьовані, тому відомство поки що не може їх затвердити. У реалізації ще двох проектів, за інформацією операторів мереж магістральних трубопроводів, більше немає необхідності через зміну планів. Загалом же реалізація цих п’ятьох проектів потребувала б інвестицій на суму 462 мільйони євро.

 

«Такими коригуваннями ми захищаємо німецьких споживачів газу від непотрібних витрат. Дорогі проекти з розширення німецької газотранспортної мережі слід реалізовувати тільки в тому випадку, якщо вони дійсно необхідні», – пояснив підстави відмови керівник відомства Йохен Гоман (Jochen Homann).

 

У Федеральній аґенції у справах мереж відмовилися уточнити, чи спричинене рішення відмовитися від проектів, пов'язаних із розширенням Nord Stream, з загрозою санкцій з боку США.

27.07.2017