Фіґурант "справи 2 травня" отримав громадянство РФ.

 

Колишній начальник міліції громадської безпеки Одеси, фіґурант "справи 2 травня" Дмитро Фучеджи отримав громадянство Російської Федерації.

 

Про це йдеться у відповіді генеральної прокуратури РФ на запит Генпрокуратури України щодо прохання про допомогу в екстрадиції та затриманні Фучеджи. Інформацію про вступ одеського міліціянта у російське громадянство "Громадському" підтвердив Сергій Горбатюк, начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ.

 

"Постає питання, чому особа, на яку були покладені функції охорони громадського порядку під час масових заходів, бездіяла, і бездіяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, котрі підтримували Росію, і фактично своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросійськи та проукраїнськи налаштованими активістами, що спричинило до стрілянини. І ще питання, чому ця особа отримала пізніше громадянство РФ – це ми і намагаємось з'ясувати", – сказали слідчі прокуратури, котрі розслідують дії правоохоронців під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.

 

Колишній заступник начальника головного управління МВС України в Одеській області, начальник міліції громадської безпеки був відсторонений від роботи через підозру у бездіяльності під час сутичок 2 травня 2014 року в Одесі. В травні 2014 року він був оголошений в розшук.

 

Повідомлялось, що Фучеджи може перебувати в Придністров'ї.

 

25.07.2017