В ОХМАТДИТі відкриють першу Сімейну кімнату.

 

Фундація "Дім Рональда МакДональда" підписала договір оренди приміщення у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» для відкриття першої в Україні Сімейної кімнати, що допоможе родинам бути поруч із хворими дітьми. Відкриття Сімейної кімнати заплановане на осінь, передає "Гал-Інфо".

 

Сімейна кімната Рональда МакДональда — це місце в лікарні, де батьки і родичі хворих дітей зможуть відпочити, поспати, поїсти, набратися сил і провести час із дитиною.

 

У світі вже працює 208 Сімейних кімнат, які допомагають родинам у 64 країнах.

 

Кошти на створення Сімейної кімнати були зібрані в результаті 15-ої благодійної програми «Долонька щастя» в ресторанах МакДональдз у листопаді 2016 року.

 

«Поява першої в Україні Сімейної кімнати — це знакова подія для всього регіону. Адже львівський “ОХМАТДИТ” приймає на лікування дітей не тільки із Львівщини, а й з усієї Західної України. Підтримуючи відкриття Сімейної кімнати, ми сприяємо розвитку сімейно-орієнтованої медицини, яка на перше місце ставить потреби родини», — прокоментувала директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Микичак.

 

«У львівському “ОХМАТДИТі” 380 ліжок. Щороку до нас звертаються до 55 тисяч пацієнтів, із них 20 тисяч потрапляють у стаціонар. Під час лікування за найменшими пацієнтами зазвичай доглядають родичі. І ми тішимося, що у них з’явиться змога користуватися Сімейною кімнатою у найскладніші моменти життя. Дитина не повинна залишатися в лікарні без сімейного тепла, оскільки любов рідних — це потужний ресурс у боротьбі з недугою», — прокоментувала головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця.

 

Директор фундації в Україні Анастасія Зражевська зазначила, що також планується відкриття Сімейних кімнат і в медзакладах інших міст України.

 

Фундація "Дім Рональда МакДональда" є благодійною організацією, що фінансується за рахунок корпоративних партнерів та приватних благодійників, заснована 1974 року в США. В Україні розпочала свою роботу 2016 року. Фундація підтримує розвиток сімейно-орієнтованої медицини, яка передбачає залучення всієї сім’ї до лікування дитини. Із фундацією співпрацюють 84% провідних дитячих лікарень світу. Щороку допомогу фундації отримують більш як 7 млн дітей та їхніх рідних у всьому світі.

 

 

25.07.2017