Під час перестрілки вбито двох учасників АТО.

 

Увечері в понеділок у Дніпрі під час стрілянини загинуло двоє чоловіків, котрі брали участь у антитерористичній операції на Донбасі. 

 

Про це повідомляє прес-служба Дніпровського управління Національної поліції.

 

"Близько 19:50 невідомі під’їхали на автомобілі та з автоматичної зброї спричинили вогнепальні поранення п’ятьом громадянам, які перебували на літньому майданчику кафе. Після цього зловмисники зникли з місця скоєння злочину на автомобілі", – ідеться у повідомленні НПУ.

 

Один чоловік загинув на місці події, ще один помер уже в лікарні. Госпіталізовано ще четверо осіб.

 

Згідно з інформацією видання Цензор.НЕТ, унаслідок стрілянини загинув на місці Олексій Вагнер, колишній воїн-доброволець 20-го мотопіхотного батальйону 93-ої бригади, учасник сутичок із проросійськими угрупованнями 9 травня в Дніпрі. Колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ої бригади Максим Іващук помер згодом.

 

Поранення отримав волонтер, доброволець 20-го мотопіхотного батальйону, адвокат Едмонд Саакян.

 

"Згідно з попередніми даними, причиною конфлікту може бути справа про захист прав одного з фермерських господарств, котру вів Едмонд як адвокат. Бандити начебто хотіли втрутитися у цю суперечку з боку іншого учасника", – пише "Цензор".

 

Начальник кримінальної поліції Дніпровщини Олег Грозь сказав, що перестрілка виникла через конфлікт двох сторін, що стосується "економічних інтересів".

 

Зі слів Грозя, стрілянина сталася після запланованої зустрічі двох сторін. "Вони зустрічалися, розмовляли з нападниками. І після бесіди був напад", – цитує "9-й канал".

 

25.07.2017