На військовому цвинтарі перепоховали 23 дивізійників, загиблих у «Бродівському котлі».

 

Учора, 23 липня, відбулася низка заходів з нагоди 73-ої річниці прориву дивізійників СС «Галичина» та німецьких військ з оточення радянських військ під Бродами, передає День.

 

Зокрема на горі Жбир, де розташований меморіал воякам Першої української дивізії «Галичина» УНА, що неподалік с. Ясенів Бродівського району, відбулись екуменічна панахида та скорботне віче.


73-тя річниця "Бродівського котла". Фото: Павло Паламарчук/День
 

На військовому меморіальному кладовищі біля села Червоне Золочівського району відбулося урочисте перепоховання 23-х віднайдених та ідентифікованих воїнів-дивізійників, які загинули під час виходу з «Бродівського котла». Священики у каплиці, що розташована на території меморіального комплексу, відслужили поминальний молебень.

 

Усі пошукові роботи та ідентифікацію воїнів, які загинули під час цієї битви, — як дивізійників, так і німецьких або радянських, — здійснило товариство з пошуку жертв війни «Пам'ять».

 

Також у рамках відзначення 73-ої річниці «Бродівського прориву» відбулася виставка взірців військової техніки, одностроїв та озброєння часів Другої світової війни.

24.07.2017