На Вілкула відкрили провадження через несплату податків.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко не відкидає внесення до Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула, якщо той не сплатить податків.

 

Про це Луценко заявив під час прес-конференції у Дніпрі, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

ГПУ відкрила провадження за фактом уникнення сплати податків.

 

"Ми маємо інформацію від Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, що за результатом позапланової перевірки є ознаки ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах паном Вілкулом. 21.07 об 11:57 було внесено до ЄРДР матеріали правоохоронних органів щодо того, що Вілкул Олександр Юрійович, ймовірно, ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах", – сказав Луценко.

 

Генпрокурор висловив сподівання, що Державна фіскальна служба у стислий термін проведе необхідні слідчі дії та експертизи – і Генпрокуратура матиме підстави ухвалювати подальші рішення стосовно цього кримінального провадження.

 

"Коли ми підійдемо до цього впритул, мені доведеться звертатися до Верховної Ради про зняття з нього недоторканності. Щоправда, особа, яку підозрюють у несплаті податків, може їх сплатити в повному обсязі. Тоді кримінальна справа може бути закрита. Але це залежить від самого пана Вілкула", – резюмував Генпрокурор.

 

У ДФС заявляли, що Вілкул не сплатив податків на 19 млн 600 тис. грн.

 

21.07.2017