Уряд США погоджується будувати hyperloop з Вашінгтона до Нью-Йорка.

 

Про "усну згоду" автор концепції цієї швидкісної транспортної системи Hyperloop, засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск повідомив у Твіттері.

 

 

В цьому ж пості він окреслив і планований час подолання відстані між цими містами (330 км по прямій, 360 км автобаном), наразі літаком на це йде від 55 до 75 хвилин, швидкісним поїздом — майже 3 години, автобаном — 4-5 годин. Крім цього, в кожному місті (а на шляху є ще Балтімор та Філадельфія) планують близько десяти стацій посадки на hyperloop.

 

Проектом буде опікуватися Маскова компанія The Boring Company, яка займається будівництвом тунелів для вирішення проблеми міських заторів. Перші тунелі вона має прокласти в аґломерації Лос-Анжелеса, потім має бути реалізовано власне проект Вашінгтон — Балтімор — Філадельфія — Нью-Йорк, далі — проект, з ідеї якого все і почалося: Сан-Франциско — Лос-Анжелес. А далі — петля в Техасі (Даллас — Остін — Сан-Антоніо — Х'юстон —Даллас).

 

Інших деталей Маск не надав, але зазначив, що для формального схвалення проекту необхідно виконати «ще багато роботи», однак він «впевнений, що це станеться швидко».

 

Шкіц проекту з 2013 року

 

 

 

21.07.2017