НАБУ оголосило першу підозру за е-декларації.

 

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому голові одного з міських судів Луганської області у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 366-1 ("Декларування недостовірної інформації") та ч. 2 ст. 368-2 ("Незаконне збагачення") Кримінального кодексу України.

 

"Це – перше повідомлення про підозру серед усіх кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких НАБУ та САП здійснюють на підставі аналізу даних в електронних деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", – прокоментували у прес-службі бюро.

 

Згідно з версією слідства, суддя у відставці не вніс до електронних декларацій за 2015-2016 рр. відомостей про транспортні засоби та об’єкти нерухомості, які перебувають у нього в користуванні, а також про майно, що перебуває у власності та користуванні його цивільної дружини, на загальну суму понад 10 млн грн.

 

Станом на 30 червня 2017 року детективи НАБУ здійснюють розслідування у 61 кримінальному провадженні, відкритому за результатами аналізу е-декларацій.

 

20.07.2017