У сенатора Джона Маккейна виявили ракову пухлину.

Про це в ніч на четвер, 20 липня, повідомили в клініці Mayo, що у місті Феніксі, штат Арізона, де Маккейн перебуває на лікуванні.

 

 

Ракову пухлину у сенатора виявили після операції на лівому оці минулого тижня, під час якої йому видалили тромб з кровоносних судин ока. Тести видаленої тканини показали, що це первинна пухлина, відома як гліобластома – найпоширеніша і найагресивніша пухлину мозку.

 

Зараз фахівці клініки вивчають варіанти лікування, повідомили представники клініки. Лікування може містити комбінацію хіміотерапії та радіаційного опромінення. «Сенатор і його родина розглядають всі можливі варіанти подальшого лікування», – процитував телеканал CNN слова лікарів.

 

Речники сенатора повідомили, що Маккейн зараз перебуває вдома в бадьорому настрої. За словами лікарів Маккейна, він «неймовірно добре» відновлюється після операції і в цілому стан його здоров'я чудовий.

 

Президент Дональд Трамп сказав, що Маккейн «завжди був борцем», і побажав йому якнайшвидшого одужання.

 

Напередодні через стан здоров'я Маккейна перенесли слухання в Конгресі США з питання про реформу охорони здоров'я, відому як Obamacare.

 

80-річний Джон Маккейн – сенатор-республіканець з Арізони і колишній кандидат в президенти США. Маккейн провів п'ять з половиною років у в'єтнамському полоні, де зазнав тортур. Звільнили його 1973 року після підписання Паризьких мирних угод. Уперше Маккейна обрали до Сенату США 1987 року. На виборах президента Сполучених Штатів 2008 року він був кандидатом від Республіканської партії і програв Баракові Обамі.

 

Маккейн – давній жорсткий критик Кремля і особисто Володимира Путіна. Він неодноразово виступав за подовження і посилення антиросійських санкцій. Маккейн назвав Путіна більшою загрозою для національної безпеки, ніж «Ісламська держава».

20.07.2017