Німеччина і Франція засудили проект «Малоросія».

Мова йде про заяву ватажка бойовиків так званої «ДНР» Олександра Захарченка щодо заснування «замість України держави Малоросія».

 

 

Офіційний Берлін вважає такий крок «повністю неприйнятним», зазначив у коментарі для радіо Deutsche Welle речник уряду ФРН Штеффен Зайберт. «Захарченко не має легітимного права говорити за цю частину України. Очікуємо, що Росія також негайно засудить цей крок, не поважатиме та не визнаватиме його», – йдеться у заяві федерального уряду Німеччини.

 

«Берлін вважає перемовини єдиним шляхом вирішення конфлікту в Україні», – наголосив пан Зайберт. Йдеться, зокрема, про виконання мінських угод Росією, Україною та донбаськими сепаратистами, котрих підтримує Москва.

 

Своє обурення заявою Захарченка висловив і офіційний Париж. Уряд у Франції вимагає від Росії засудити бойовиків за авантюру з «Малоросією». «Ми закликаємо Росію засудити цей факт, який представляє собою порушення мінських угод і зраджує дух перемовин у нормандському форматі», – йдеться в заяві МЗС Франції.

 

У ній наголошено, що «Франція залишається вірною принципу повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її визнаних міжнародним співтовариством кордонах». У МЗС Франції також закликали Росію «посилити тиск, щоб покласти край цьому конфлікту».

 

Як відомо, ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко на зборах «повноважних делегатів самопроголошених республік Донбасу» у вівторок, 18 липня, запропонував замість України створити державу «Малоросію». Ця заява стала для багатьох, зокрема і для Росії, несподіванкою, а ватажки бойовиків «ЛНР» відхрестилися від заяв про «Малоросію».

18.07.2017