На бронетанковому заводі призначили нового тимчасового керівника.

 

Керівництво ДК «Укроборонпром» відсторонило від виконання обов’язків директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа на час проведення розслідування Національним антикорупційним бюро України (НАБУ).

 

Обов’язки керівника покладено на одного зі заступників – Олександра Гофнара, інформує прес-служба «Укроборонпрому».

 

«Укроборонпром» системно бореться з корупцією на своїх підприємствах і тісно співпрацює з правоохоронними органами, журналістами і громадськими організаціями. За 3 роки Держконцерн передав правоохоронцям 158 матеріалів щодо протиправних оборудок на загальну суму 657,2 млн грн, 10,3 млн дол. США та 373,3 тис. євро. За направленими концерном матеріалами правоохоронні органи здійснюють досудове розслідування за 41 кримінальним провадженням», – зазначили в концерні.

 

«Під час системних внутрішніх перевірок фінансово-господарської діяльності підприємств за три роки було заблоковано 3,5 млрд грн сумнівних трансакцій, також запобігли втраті при списанні, відчуженні та наданні в оренду державного майна. 25 керівників підприємств відсторонені від посад за результатами виявлених порушень, 18 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності на підставі матеріалів перевірок», – ідеться також у повідомленні.

 

Як повідомляв Z, минулої п’ятниці, 14 липня, НАБУ провело обшуки на Львівському бронетанковому заводі та затримало його директора Романа Тимківа і його заступника. Також затримані ще троє осіб, причетні до ЗСУ та комерційних структур, зокрема до Центрального бронетанкового управління.

 

Затриманих обвинувачують у розтраті 28,5 млн грн державних коштів під час закупівлі неякісних запчастин до бронетехніки. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,6-2 млн грн.

18.07.2017