Міськрада говорить про 4 тис. тонн сміття на перевантажувальній станції.

 

Станом на сьогодні, 18 липня, усі контейнерні майданчики Львова очищені, але на перевантажувальній станції на вул. Північній є понад 4 тис. тонн невивезеного сміття, кількість якого щодня збільшується, заявив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак, інформує прес-служба ЛМР.

 

Тому, наголосив чиновник, місто очищеним від відходів вважати не можна.

 

«Коли сміття лежало біля контейнерів, то ми вважали їх переповненими. Сьогодні кажуть, що місто очищене, але я бачу, що є майданчики, де сміття лежить на землі, але не у такій великій кількості. Що стосується станцій перевантаження, то я наголошував, що потрібно рахувати не тільки те сміття, яке є на майданчиках, а й те, яке є на цих станціях. Зараз на станції на вул. Північній є приблизно 4 тис. тонн сміття.

 

Місто можна вважати очищеним, коли не буде сміття на перевантажувальних станціях. Усі чули заяву посадовців ЛОДА, що вони очистили місто і зараз займуться перевантажувальними станціями, але наразі прогресу не видно. Маю надію, що за найближчий тиждень вони все-таки вивезуть цих 4 тис. тонн відходів, проведуть дезінфекцію – і цей майданчик буде реально не звалищем, а знову перевантажувальною станцією. Якщо туди везуть більше сміття, ніж вивозять, – це не той шлях, яким ми повинні йти», – заявив Сергій Бабак.

 

«Ми всі свої напрацювання, ваги, комп’ютерну систему передали ЛОДА у користування. Наші всі контакти поза межами міста Львова передані, ті, які з’являються нові, також передаємо, тобто ми максимально сприяємо, щоб сміття вивозилось, адже Львів має бути чистим і львів’яни мають жити у чистому місті», – додав заступник міського голови.

 

Разом з тим, за інформацією департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА, компанії-перевізники продовжують вивозити тверді побутові відходи із територій, що були призначені для тимчасового перевантаження сміття, і за минулу добу з міста забрали понад 245 тонн ТПВ.

 

Про таку ж кількість вивезених із перевантажувальної станції відходів повідомляли і напередодні.

18.07.2017