Ухвалення антиросійських санкцій Палатою представників відкладено.

Республіканці в Конгресі США зажадали знову внести поправки в законопроект, який посилює штрафні заходи проти Москви.

 

                                                                      Кевін Маккарті

 

Напередодні відразу кілька впливових сенаторів і членів Палати представників заявили, що законопроект «обов'язково повинен» бути винесений на затвердження усім складом Конгресу ще до кінця цього тижня. Документ був схвалений більшістю в Сенаті США ще 15 травня. Тоді за його затвердження проголосували 98 сенаторів, проти висловилося лише двоє.

 

Проте, всупереч оптимістичним прогнозам спостерігачів, законопроект був зупинений республіканцями в Палаті представників. Офіційною причиною стали, за словами деяких представників фракції Республіканської партії, «технічні помилки», яких припустилися автори документа. Це при тому, що процес узгодження і усунення помилок тривав майже місяць, хоча деякі сенатори і стверджували, що на коригування тексту їм знадобиться «не більш як три години».

 

Тепер же депутати-республіканці висунули нову вимогу – ввести в текст законопроекту згадку про санкції проти Північної Кореї. «Я хочу, щоб це було зроблено. Це буде дійсно сильна заява, законопроект буде доповнено та відправлено на підпис президентові», – заявив лідер республіканської більшості в Палаті представників Кевін Маккарті.

 

Представники демократичної партії звинуватили республіканців, що такими додатковими вимогами ті намагаються затягнути обговорення законопроекту, проти затвердження якого вже неодноразово виступали в Білому домі. «Це несерйозна пропозиція, це нова тактика затягування процесу», – процитував заяву депутата-демократа Еліота Енґела телеканал CNN. Енґел нагадав, що ще два місяці тому Конгрес 419 голосами проти одного затвердив законопроект про нові санкції щодо КНДР, і цей документ незабаром розглядатимуть у Сенаті.

17.07.2017