На проспекті Свободи горів 3-поверховий житловий будинок.

 

Учора, 16 липня, близько 16 год. у Львові на проспекті Свободи в квартирі на 2-му поверсі житлового будинку №31 виникла пожежа. Внаслідок займання пошкоджено дерев’яні балкони 2-го та 3-го поверхів, всю площу металевої покрівлі (500 кв. м) та світловий ліхтар над сходовою кліткою, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

Вогонь знищив крокви, лежні, обрешітку та пошкодив дерев’яне міжповерхове перекриття 3-го поверху над іншою квартирою. Під час гасіння пожежі також пошкоджені через залиття водою стелі та стіни в житлових квартирах частково 3-го та 2-го поверхів.

 

Житловий будинок №31 на пр. Свободи – пам’ятка архітектури місцевого значення (охоронний номер 1326), триповерховий (одна сходова клітка), 13-квартирний (зареєстровано 16 мешканців). Розташований в зоні середньоповерхової рядової забудови в межах центральної частини міста, цегляний, до 1910 року забудови з підвалом під усім будинком, покрівля шатрова двосхила з металевим покриттям, площею до 500 кв. м та зі світловим ліхтарем над сходовою кліткою, дерев’яними балконами загального користування.

 

Сьогодні, 17 липня, розпочали роботи з розчищення пошкоджених приміщень. Також підраховують вартість невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, зокрема – з влаштування покриття даху та заміни дерев’яних балконів будинку, щоб звернутися до міської комісії з питань ТЕБ і НС про виділення коштів. Двох власників квартир тимчасово переселили з будинку, повідомили в Галицькій районній адміністрації.

 

«Зараз підраховуємо вартість відновлювальних робіт. Паралельно розпочинаємо роботи і розчищаємо ті приміщення, які пошкоджені вогнем і водою. Допомоги потребували двоє власників квартир – одного ми відвезли до родичів, іншому надали допомогу з тимчасовим житлом у готелі при церкві Святого Михаїла на вул. Винниченка, 22. Після обстеження і встановлення вартості аварійно-відновлювальних робіт, найімовірніше, будемо звертатись з цим питанням до міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, – розповів Андрій Зозуля, в.о. голови Галицької РА.

17.07.2017