«Розточчя» увійшло до переліку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Природний заповідник «Розточчя», що у Яворівському районі Львівщини, включений до  переліку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО, інформує прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

 

Також до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО включені ще три Національні природні парки: «Синевир» і «Зачарований край» (Закарпаття) і «Подільські Товтри» (Хмельниччина), а ще природний заповідник «Ґорґани» (Івано-Франківська область).

 

Включення заповідника до світової природної спадщини дає додаткові гарантії збереження лісів, підвищує престиж території, а також забезпечує можливість залучення коштів фонду Світової спадщини.

 

Природний заповідник «Розточчя» заснований у жовтні 1984 року. Його площа становить понад 2080 га. Територія поділяється на дві частини: Верещицьке та Ставчанське лісництва. На півночі та сході заповідник межує з Яворівським національним природним парком. «Розточчя» розташоване на Головному європейському вододілі.

 

На території цього заповідника є унікальна ділянка старовікових букових лісів 384,8 га, що й стало передумовою включення його у перелік світового надання ЮНЕСКО.

 

Як повідомляв Z, днями відбулася чергова сесія комітету ЮНЕСКО, під час якої до об’єктів світової спадщини зарахували також букові ліси на території кількох областей України.

13.07.2017