Ультраправий «Захист Європи» починає патрулювати Середземне море, щоб зупинити мігрантів з Африки.

 

Група ультраправих компан'єрос, об'єднаних у проекті "Захист Європи", краудфандинґом зібрали — незважаючи на те, що наприкінці червня PayPal заблокував збір фондів  — €76 тис. і орендували в Джібуті 40-метровий корабель для того, щоби патрулювати Середземне море, шукаючи човни африканських мігрантів, які прямують у Європу. За даними ООН, з початку року число таких морських мігрантів сягнуло 100 тисяч, з них 85 тисяч приплили до берегів Італії.

 

 

Відповідно, базою проекту стали французькі й італійські активісти започаткованого французькими новими правими пан’європейського руху ідентитаристів «Génération Identitaire» («Покоління тожсамості»), до яких доєдналися і німецькі компан'єрос. Рух виступає за збереження та розвиток етнічної й культурної ідентичності як центральної ідеологічної засади і з цієї позиції критикує стан сучасного Заходу. З Франції ідентитаризм поширився в Скандинавії, Німеччині та Італії. Крім поглядів європейських нових правих на ідеологію ідентитаризму сильний вплив мають інтегральний традиціоналізм, археофутуризм Гійома Фея (синтез «архаїчних цінностей» з футуристичною технологією та соціальним розвитком) та концепція метаполітики Антонія Грамші (вплив на громадську думку і соціальні процеси через розвиток культури суспільства). Символом руху є лямбда.

 

 

Корабель під назвою «С-Star» буде патрулювати узбережжя Лівії; при виявленні у відкритому морі переповнених нелегальними міґрантами човнів моряки «Захисту Європи» обіцяють повідомляти лівійських прикордонників, гарантуючи до їх прибуття безпеку мандрівників.

 

 

Ідентитаристи стверджують, що метою їхньої акції є «показати справжнє обличчя так званих "гуманітарних організацій", а точніше їхню співпрацю з міжнародною мережею перемитників та згубні наслідки такої діяльності». Акція, за словами спікера проекту Клімена Ґалана, повинна, з «однієї сторони, рятувати Європу, а з іншої — людське життя»: з початку року в хвилях Середземного моря загинуло дві тисячі африканських шукачів щастя в Європі.

 

Натомість Amnesty International регулярно остерігає щодо співпраці з Лівією щодо вирішення міґраційної кризи з огляду на нелюдське трактування в тамтешніх таборах мігрантів та грабежі морських втікачів функціонерами лівійської прикордонної охорони.

 

13.07.2017