22-річний чоловік зберігав у парковій схованці 9 гранат.

 

9 гранат Ф1 та 9 армійських запалів УЗРГМ вилучили працівники Управління СБУ у Львівській області у львів’янина в межах заходів із протидії незаконному обігу зброї, повідомили у прес-службі УСБУ у Львівській області.

 

Працівники СБУ отримали інформацію про можливе зберігання одним із мешканців Львова засобів ураження. Із 22-річним чоловіком провели правороз’яснювальну роботу – і він добровільно вказав місце, де були приховані гранати.

 

5 липня слідчо-оперативна група та вибухотехніки у схованці у лісопарковій зоні Шевченківського району Львова, неподалік вул. Омеляна Ковча, виявили та вилучили гранати і запали.

 

Вилучені предмети скерували на експертизу, за результатами якої буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження.

 

Служба безпеки України нагадує, що, відповідно до ч. 3 статті 263 КК України, особа, яка вчинила злочин, пов’язаний із незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади вказані заборонені предмети. У протилежному випадку громадянам загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

06.07.2017