У головному офісі «ПриватБанку» – обшуки.

 

Сьогодні, 6 липня, вранці НАБУ заблокувало роботу «ПриватБанку» у Дніпрі та проводило обшуки. Працівники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочали слідчі дії, передає ТСН.

 

«Ці дії проводять у рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем службовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів ПАТ КБ «ПриватБанк» в особливо великому розмірі, вчиненої менеджментом та власниками істотної участі вказаної банківської установи (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 млрд грн», – пояснили в НАБУ.

 

У прес-службі «ПриватБанку» уточнили, що пішли на співпрацю зі слідством та надають необхідні документи «щодо аналізу «токсичного портфеля» кредитів попередніх власників банку».

 

«У рамках кримінального провадження з розслідування фактів незаконного надання кредитів попередніми власниками та попередніми топ-менеджерами, у банку спільно з НАБУ проводять планові роботи. На підставі заяви НБУ відносно колишнього менеджменту банку «ПриватБанк» разом із НАБУ проводить ретельний аналіз документів і готовий всіляко сприяти в проведенні слідчих дій відносно колишніх власників і топ-менеджменту», – зазначили у фінустанові.

 

Слідчі дії в центральному офісі «ПриватБанку» триватимуть кілька днів.

 

«Крім адвокатів НАБУ, в роботі задіяні також співробітники спецназу НАБУ. Це необхідно для оперативного реагування на випадок отримання інформації про знаходження осіб, щодо яких відкрито кримінальне провадження», – зазначили в «ПриватБанку».

06.07.2017