Європарламент схвалив розширення торгівельних преференцій для України.

Відповідне рішення депутати ухвалили у вівторок, 4 липня, більшістю голосів.

 

 

На підтримку домовленостей щодо «сприяння економічному розвитку України», досягнутих у червні на засіданні Комітету представників країн Європейської Унії, на пленарній сесії проголосувало 566 євродепутатів, проти – 96. Про це повідомила прес-служба законодавчого органу ЄУ на своєму сайті.

 

«Європейська Унія пропонує своєчасну підтримку Україні, водночас піклуючись про проблеми наших фермерів. Надаючи нові преференції, ми хочемо підтримати проведені реформи, зміцнити малі й середні підприємства і забезпечити необхідний імпульс для збільшення торговельних потоків», – наголосив депутат Європарламенту від Європейської народної партії Ярослав Валенса, виступаючи на сесії.

 

Заходи на підтримку України увійшли в «пакетне рішення», схваливши яке євродепутати відкрили шлях для нових концесій, але одночасно скоротили обсяг додаткових квот на низку найменувань сількогосподарської продукції, зокрема на помідори і пшеницю.

 

Це «пакетне рішення» доповнює положення про торгівлю, які вже були запроваджені згідно з підписаною 2014 року Угодою про асоціацію Україна-ЄУ. Нагадаємо, що 1 січня 2016 року набули чинності домовленості про зону вільної торгівлі між Брюсселем і Києвом.

04.07.2017