Уряд схвалив умови продажу ліцензій на 4G-зв’язок.

 

Сьогодні, 4 липня, Кабінет Міністрів України схвалив умови запровадження в державі системи зв’язку нового – четвертого – покоління (4G), що враховують, зокрема, вимоги до роботи операторів, умови проведення тендерів на продаж ліцензій та вартість ліцензій, інформує прес-служба уряду.

 

«Було багато спроб якимось чином цю ситуацію контролювати. Я говорив це не один раз і сьогодні підтверджую: уряд проти будь-якої «кулуарщини» і не буде підтримувати жодних тіньових схем», – сказав голова уряду Володимир Гройсман під час представлення рішення.

 

Він додав, що  рішення отримало експертизу Інноваційної ради при Кабінеті Міністрів і було розглянуте профільним комітетом. Вони надали свої висновки і засвідчили, що пропозиції з продажу ліцензій 4G «відповідають вимогам прозорості».

 

Володимир Гройсман доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, інформувати уряд про підготовку тендерів із продажу ліцензій та забезпечувати публічність і прозорість цього процесу.

 

Початкова вартість ліцензій 4G становитиме близько 6,3 млрд грн: 2,3 млрд грн за діапазон 2600 МГц та 4 млрд – за 1800 МГц.

04.07.2017