США планують спростити умови експорту зрідженого газу.

 Як зазначають експерти, нарощування експорту американського зрідженого природного газу знизить вплив Росії у Європі.

 

 

 Американський президент Дональд Трамп повинен оголосити про це рішення на саміті Three Seas («Трьох морів»), який стартує у четвер, 6 липня, у Варшаві. Однією з провідних тем зустрічі стане розширення регіональної енергетичної інфраструктури, яка охоплює будівництво терміналів LNG і газогонів. У числі авторів цієї ініціативи – Польща, Австрія, Угорщина, Латвія і Естонія, вказує аґенція.

 

Тож адміністрація Білого дому планує спростити для американських компаній умови постачання зрідженого природного газу в країни Східної і Центральної Європи. Про це повідомила у вівторок, 4 липня, інформаційна аґенція Reuters з покликом на свої джерела в уряді США.

 

«Спрощення умов експорту газу на тлі швидкого зростання його запасів у США Вашингтон має намір використовувати як політичний інструмент, щоб знизити енергетичну залежність низки європейських країн від Росії. Я вважаю, що Сполучені Штати можуть продемонструвати свою доброзичливість, експортуючи енергоносії і допомагаючи стати самостійнішими і менш залежними країнам, які не мають достатньої кількості ресурсів», – заявив колишній головнокомандувач об'єднаними силами НАТО у Європі Джеймс Джонс.

 

Саміт «Трьох морів» названий так, оскільки більшість країн, які беруть у ньому участь, розташовані між Адріатичним, Балтійським і Чорним морями. Захід передуватиме засіданню лідерів G20 у Німеччині.

04.07.2017