Гройсман агітує за земельну реформу в інтересах фермерів.

 

Уряд пропонує створити модель ринку землі, при якому великі агрохолдинги та іноземні компанії не зможуть скуповувати української землі, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує прес-служба Кабміну.

 

«Уряд пропонує повну заборону продажу землі іноземцям, великим холдингам. Ми за те, аби земельна реформа відбулася в інтересах фермерства», – сказав голова уряду. 

 

Він повідомив, що наразі тривають перемовини з представниками українського фермерства щодо деталей майбутньої реформи та шляхів відродження українського села.

 

«Йдеться про Україну, нашу економіку та рівень життя. Якщо ми не зробимо реформи, ми не зможемо забезпечити необхідного рівня життя», – додав прем'єр.

 

 

Водночас депутат від БПП Олексій Мушак повідомив, що Президент під час зустрічі у Вашингтоні з головою Міжнародного валютного фонду домовився про відкладення земельної реформи.

 

Проте депутат також наголошує: хоча реформа є непопулярною серед народу, проте відсутність ринку землі – це мільярди тіньових доходів, які осідають у кишенях чиновників. А отже, надання українцям права розпоряджатися власною землею – це насамперед в інтересах самих українців.

04.07.2017