Національний банк України отримав пакет документів про придбання 100% акцій дочірньої структури російського державного «Сбєрбанку» в Україні від громадянина Білорусі та Кіпру Віктора Прокопени, інформує Уніан.
 

Раніше, 27 березня, російський «Сбєрбанк» оголосив про укладення договору про продаж 100% акцій дочірнього українського банку консорціуму інвесторів, а Національний банк згодом повідомив про отримання пакета документів для погодження придбання 100% акцій банку від громадян Великобританії і РФ Григорія Гусельникова і Саїда Гуцерієва.

 

За інформацією НБУ, за документами, отриманими 30 червня, Віктор Прокопеня має намір стати власником 100% акцій української дочки «Сбєрбанку» через «Паритетбанк» і зараз регулятор розглядає ці документи.

 

При цьому в Нацбанку відзначили, що регулятор поки що не завершив перевірки документів про погодження купівлі банку попередніми інвесторами.

 

Також повідомляють, що під час розгляду документів Нацбанк перевіряє ділову репутацію інвестора, його фінансовий стан і джерела походження коштів, а термін такої перевірки може становити 3 місяці.

03.07.2017