Луценко розповів про докази для зняття недоторканності з шести нардепів.

 

Генеральна прокуратура має достатньо доказів для зняття недоторканності з шістьох народних депутатів, заявив Генпрокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.

 

Він повідомив, що всі подання на зняття недоторканності з народних обранців, які вже внесли до Ради, підкріплені законно зібраними доказами: аудіозаписами, відео та свідченнями очевидців.

 

«У нас зібрано достатньо доказів для того, щоб переконати неупереджених депутатів (і тут ключове – неупереджених) в необхідності зняття депутатської недоторканності і продовження досудового слідства. Все це буде супроводжуватися демонстрацією аудіозаписів, відеозаписів, документами», – сказав Юрій Луценко.

 

Він додав, що, на його погляд, у парламенті та комітетах із цього приводу не повинен відбутися суд, а лише проста перевірка щодо причетності нардепів до скоєння правопорушень.

 

Ідеться про зняття депутатської недоторканності з Андрія Лозового (РПЛ), Олеся Довгого (Воля народу), Євгена Дейдея, Максима Полякова (Народний фронт), Борислава Розенблата (БПП), Михайла Добкіна.

 

Також Юрій Луценко заявив про розслідування щодо низки колишніх і теперішніх міністрів, щоправда, жодних прізвищ генпрокурор не назвав.

 

За словами голови ВРУ Андрія Парубія, голосування за зняття недоторканності із нардепів може відбутися в останній пленарний четвер нинішньої сесії – 13 липня. За словами ж Юрія Луценка, на регламентному комітеті, починаючи з 3 липня, на кожне з подань виділятимуть один робочий день.

03.07.2017