Проти Марін Ле Пен розпочато офіційне розслідування.

Французькі органи правосуддя підозрюють лідерку правопопулістської партії «Національний фронт» у нецільовому витрачанні коштів Європарламенту.

 

 

Як повідомив у п'ятницю, 30 червня, французькій пресі адвокат Ле Пен, звинувачення пов'язані з оплатою її помічників із коштів Європарламенту. Загалом ідеться про п’ять мільйонів євро, які незаконно отримали члени «Національного фронту», – повідомило видання Süddeutsche Zeitung. Раніше такого висновку дійшло Європейське бюро боротьби з шахрайством.

 

Марін Ле Пен була одним із головних кандидатів на пост президента Франції. Вона зуміла вийти до другого туру, де з великим відривом програла центристові Емманюелю Макронові. Під час президентської кампанії Марін Ле Пен відмовлялася постати перед слідством і називала звинувачення політично вмотивованими.

 

Лідерів «Національного фронту» не вперше звинувачують у нецільовому витрачанні коштів Європейської Унії. Європарламентувже висував аналогічне звинувачення батькові Марін Ле Пен — засновникові «Національного фронту» Жанові-Марі Ле Пену. Той мав повернути до скарбниці ЄП 320 тисяч євро, незаконно витрачених із коштів Європарламенту на оплату функціонерів своєї партії, котрі не входили до апарату європейського законодавчого органу. Оскільки він відмовився платити, Європарламент у 2016 році почав процедуру щомісячного вилучення частини зарплатні політика.

30.06.2017