"Газпром" трактує рішення Стокгольмського арбітражу як виграш $1,7 млрд.

 

Голова "Газпрому" Алєксєй Міллєр заявив, що завдяки рішенню Стокгольмського арбітражу російський монополіст виграв у НАК "Нафтогаз України" $1,7 млрд.

 

Про це Міллєр заявив на прес-конференції у Москві за підсумками річних зборів акціонерів, інформує російська служба "Інтерфакс".

 

"Було проміжне рішення Стокгольмського арбітражу. Згідно з попередньою економічною оцінкою, згідно з попереднім рішенням Стокгольмського арбітражу, стягнення з "Нафтогазу" на користь "Газпрому" перевищують $1,7 млрд", – сказав голова "Газпрому".

 

Незважаючи на декларований визиск, Міллєр має намір подавати апеляцію на рішення трибуналу. "Разом із тим, аргументація арбітрів із багатьох питань проміжного рішення видається недостатньою. І "Газпром" прийняв рішення оскаржити проміжне рішення в апеляційному суді Швеції", – додав керівник компанії.

 

НАК "Нафтогаз України" у відповідь на заяву Міллєра наголосив: в окремому рішенні трибуналу при Стокгольмському арбітражі немає жодних цифр щодо виплати "Нафтогазом" коштів на користь "Газпрому", інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Воно не містить жодних цифр щодо жодних боргів між сторонами. У рішенні викладені принципи, за якими має розраховуватися ретроактивна компенсація за переплату "Нафтогазу", а також ціна для обсягів газу, отриманих, але не оплачених НАК в повному обсязі", – зазначили у прес-службі "Нафтогазу".

 

У НАК додали, що наразі тривають переговори з "Газпромом" щодо взаємних розрахунків; якщо вони не матимуть успіху – допіру тоді арбітраж визначатиме конкретні суми. "Трибунал запропонував "Нафтогазу" і "Газпрому" спробувати домовиться щодо сум. Переговори тривають. Якщо сторонам не вдасться домовитися, то, як очікується, суд визначить їх самостійно", – резюмували в НАК.

 

30.06.2017