ОДА звинувачує міськраду в брехні і хоче ліквідувати сміттєвий департамент.

 

Ані Львівська облдержадміністрація, ані Львівська міськрада не мають точних даних про обсяги накопиченого у Львові сміття, оскільки відсутня система обліку відходів, повідомив голова ЛОДА Олег Синютка, передає ЗіК.

 

«Частина сміття на майданчиках, згідно із документами, давно вже вивезена за тисячі кілометрів від Львова, і за це вже оплачені бюджетні кошти», – зазначив Олег Синютка.

 

Він вважає, що дані про обсяги сміття, що поширює ЛМР, неправдиві.

 

«Інформація, яка часто лунає від представників міської влади, не відповідає дійсності, і ми на сьогодні вже маємо підтвердження. Вони не володіють даними про обсяги залишків ТПВ на території Львова», – сказав Олег Синютка.

 

За даними ЛОДА, у Львові нагромаджено понад 3 тис. тонн відходів на майданчиках збору сміття. Ще майже стільки ж вже вивезено з обласного центру.

 

За даними Львівської міськради, у Львові досі не вивезеними залишаються майже 8,5 тис. тонн відходів.

 

Окрім того, Олег Синютка заявив, що створений в ЛМР департамент поводження з відходами має бути розформований, оскільки ці повноваження передаються обласній держадміністрації.

 

«Під час учорашньої зустрічі я офіційно звернувся до Івана Рудницького з пропозицією, оскільки він чесна і порядна людина, відкликнутися на наше запрошення координувати цю роботу в ЛОДА», – зазначив О.Синютка.

 

Він додав, що в ОДА не планують створювати окремий підрозділ, адже є департамент ЖКГ.

30.06.2017