Українські прикордонники затримали двох військовиків ФСБ на березі моря.

 

Минулої ночі прикордонники Херсонського загону спільно із військовослужбовцями Збройних сил України затримали на березі Перекопської затоки в Херсонській області двох військовиків Прикордонної служби ФСБ РФ.

 

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

 

При цім прикордонники виявили на березі човен, на якому порушники пристали до суші.

 

Зі слів росіян, вони нібито виконували роль учбових порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.

 

"Стосовно затриманих громадян РФ проводяться визначені законодавством адміністративно-процесуальні дії", – повідомила Прикордонна служба.

 

Згодом речник ДПСУ Олег Слободян поінформував, що ФСБ РФ подала українській стороні запит щодо долі двох співробітників.

 

"Російські прикордонники направили нам звернення з проханням надати інформацію про своїх військовослужбовців. Формально, таким чином вони підтвердили, що це їхні військовослужбовці загубилися в Україні", – розповів Слободян у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

З його слів, українські прикордонники спільно із зацікавленими структурами проводять фільтраційні заходи щодо затриманих, а також встановлюють їхні особи. Згодом їх передадуть компетентним органам.

 

30.06.2017