Податківець вивіз за кордон 163 тис. євро.

 

Перший заступник начальника Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Володимир Сачко перемістив через державний кордон 162,7 тис. євро, підстави набуття яких наразі не підтверджено доказами, ідеться в ухвалі Солом’янського районного суду м. Києва, яку оприлюднили в реєстрі 27 червня, інформують Наші гроші.

 

Згідно з ухвалою, на адресу Національного антикорупційного бюро України надійшли матеріали від Державної служби фінмоніторингу України про фінансові операції за участі Володимира Сачка, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

 

За словами детектива, Володимир Сачко протягом лютого-квітня 2016 року перевіз через державний кордон України (в бік Словацької Республіки) поза митним контролем майже 162,7 тис. євро готівки. Водночас задекларував її у відділені Митної адміністрації у місті Michalovce (Міхаловце), зазначивши джерелом походження коштів власні заощадження та власний прибуток. Дані про декларування українська сторона отримала від підрозділу фінансової розвідки Словацької Республіки.

 

Згідно з електронними деклараціями податківця за 2015-й і 2016 роки, Володимир Сачко не має готівки чи грошей на рахунках в банку, однак його дружина Мар’яна за підсумками 2015-го показувала 23 тис. доларів готівки та 28 тис. доларів, позичених третім особам. А за 2016 рік – 20 тис. та 27 тис. доларів відповідно. Будь-яких нових повідомлень про суттєві зміни в майновому стані Володимир Сачко не подавав.

 

Дані фінрозвідки стали підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань у провадженні №52017000000000175 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.368-2 КК України.

 

Детектив також повідомив судді, що допитаний як свідок Володимир Сачко заперечив факт незаконного збагачення. Він пояснив, що не володіє вказаною сумою, а через кордон переміщував одні ті ж самі власні та позичені в знайомих кошти. Він робив це для того, аби уникнути перевірок при майбутній купівлі нерухомості на території Європейського Союзу.

 

Торік зарплата Володимира Сачка становила понад 77 тис. грн, а його дружина отримала 3,8 тис. грн страхових виплат від Центру зайнятості.

30.06.2017