Будівництво сміттєпереробного комплексу розпочнеться у 2019 році, – Олег Синютка.

 

До середини липня Львівська ОДА обіцяє очистити Львів від перенакопиченого сміття, а будівництво сміттєпереробного заводу планує розпочати у 2019 році, повідомив керівник області Олег Синютка, інформує ЗіК.

 

«До середини липня ми повинні очистити місто від ТПВ. Протягом наступних трьох місяців ми повинні зменшити кількість ТПВ, що вивозяться на територію Львівщини, і перейти до системної і безперебійної організації вивезення ТПВ. На третьому етапі, що триватиме п’ять місяців, до листопада, ми повинні відновити систему організації збору ТПВ, зокрема систему сортування і вивозу вторинної сировини, що значно зменшить кількість ТПВ, що вивозиться на полігон. Тільки через вагові комплекси вивозити сміття зі Львова.

 

Четвертий етап – 2018 рік – перейти до системної переробки й утилізації ТПВ, зокрема до утилізації способом виготовлення RDF-палива. П’ятий етап – 2019 рік – приступити до будівництва сміттєпереробного комплексу, що остаточно розв’яже проблему ТПВ на території Львова», – розповів Олег Синютка.

 

Окрім того, ЛОДА готує звернення до аудиторської служби для перевірки ринку вивезення сміття у Львові, додав він.

 

«Існують фірми-метелики, через які частина бюджетних грошей переводилася в готівку, і є всі підстави говорити про їх розкрадання. Аудиторська служба має перевірити конкурси, які проводилися на території міста із залученням компаній, що здійснюють вивезення ТПВ. Ми проти перерозподілу ринку, але все має бути відповідно до законодавства», – сказав Олег Синютка.

 

Як повідомляв Z, учора, 29 червня, Львівська міська рада ухвалила рішення про передачу функцій з управління ТПВ до ЛОДА терміном на два роки – до 2019 р. Ця ухвала не задовольнила керівництво області, яке наполягало на ухваленні альтернаттивного документа з відсутніми термінами передачі повноважень та позбавленням міста можливості зводити сміттєпереробний завод.

30.06.2017