З "Газпрому" стягнули 80 млн грн до українського бюджету.

 

Прокуратура і податкова міліція ДФС забезпечили стягнення з представництва ТОВ "Газпром експорт" до бюджету України 1,7 млн грн недоплачених податків.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

 

"Слідством встановлено, що вказане представництво, отримавши конвертовану валюту у доларах США та російських рублях у вигляді фінансування від материнської компанії – нерезидента ТОВ "Газпромекспорт" (Росія), шляхом заниження валових доходів ухилилися від сплати податку на прибуток на суму понад 1,7 млн грн. За результатами досудового розслідування у повному обсязі забезпечено відшкодування шкоди, завданої злочинними діями службової особи Представництва, та поповнено бюджет країни на вищевказану суму", – йдеться у повідомленні.

 

Окрім того, як заявив на прес-конференції заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, Державна виконавча служба стягнула з АТ "Газпром" 79,8 млн грн у рамках штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України. "Рішення щодо "Газпрому", яке було ухвалене АМКУ на 171 млрд гривень і яке потім було предметом розгляду в господарських судах, надійшло на виконання до ДВС і нині виконується", – цитує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Зараз маємо такі результати: 79,8 млн гривень уже стягнуто з боржника і перераховано до держбюджету. Здійснюємо подальші виконавчі дії в цьому напрямі", – сказав Шкляр.

 

30.06.2017