Міськрада передала вивезення сміття обласній адміністрації.

 

Львівська міська рада сьогодні, 29 червня, погодилася передати функції зі збирання, вивезення й утилізації сміття Львівській облдержадміністрації, передає УП.

 

Згідно з ухвалою, ЛМР передає ЛОДА функції зі збирання, вивезення й утилізації твердих відходів зі Львова терміном на два роки.

 

Також на цей період міськрада передала в управління ОДА комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс».

 

Крім того, міськрада проведе аудит використання коштів на збір сміття у Львові за період з 1 червня 2016 року.

 

Для реалізації ОДА планів із вивезення сміття з міста ЛМР виділить 150 мільйонів гривень у 2017 році, 300 мільйонів — у 2018-му та 150 мільйонів — у 2019 році.

 

Обласній адміністрації також надали право укладати договори про утилізацію відходів з контрагентами, але тільки до літа 2019 року.

 

За ухвалу проголосували 55 депутатів (загалом у Раді 64 депутати, в голосуванні взяли участь 56), зокрема з фракції «Самопоміч» — 18 депутатів (з 24-х обраних),  БПП «Солідарність» — 9 (із 10-ти), «Свобода» — 7 (із восьми).

 

Вранці голова Львівської ОДА Олег Синютка передав у міськраду свій варіант ухвали, за котру пропонував проголосувати на сесії — у ній був відсутній термін, на який передаються повноваження.

 

Проти цього різко виступив міський голова Андрій Садовий.

 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка у прямому ефірі програми «Правда. Наживо» на телеканалі НТА прокоментував це рішення Львівської міської ради:

 

«На превеликий жаль, з нами ніхто не узгоджував цього проекту ухвали; тобто те, що ми запропонували, переписали — і як так розумію, це приблизно як порівняти арабського скакуна з віслюком. Ну, але дали віслюка, то будемо їхати на віслюку, бо не має значення ця вся юридична казуїстика і пастки, які закладені у проект цієї ухвали, тому що це — для юристів. Я прекрасно розумію, що половина з того, що там написано, не буде працювати».

29.06.2017