Голова МЗС Німеччини обурений, що перемир'я обмежене лише жнивами.

 

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель закликав не обмежувати період перемир'я на Донбасі часом проведення польових робіт.

 

Про це він сказав на спільній із головою МЗС Сєрґєєм Лавровим прес-конференції у Краснодарі (Росія), інформує російська служба "Німецької хвилі".

 

"Якщо керуватися здоровим глуздом, то не надається до пояснення, чому перемир'я не може тривати і після збору врожаю", – заявив Ґабріель, висловивши сподівання на відновлення консультацій у "нормандському форматі".

 

Як свідчить "Німецька хвиля", міністри вступили у публічну полеміку щодо конфліктів у Сирії та Українї (німецький дипломат сказав Лаврову, що уряд Асада недоречно видавати за "миролюбний режим"). При цім пан Зіґмар закликав до порозуміння між країнами. "Навіть якщо між ФРН і Росією існують розбіжності щодо Сирії й України, то в ці важкі часи не варто відмовлятися від громадсько-суспільних зв'язків", – сказав міністр.

 

Натомість Лавров заявив, що роздуми про нові ініціативи щодо врегулювання становища на Донбасі – "від лукавого". Він закликав виконувати мінські угоди, котрі Росія, звісно, трактує на власний смак.

 

29.06.2017