У середу в ПАРЄ замість Аґрамунта головує Логвинський.

 

Політична група Європейської народної партії у Парламентській асамблеї Ради Європи схвалила рішення про виключення зі свого складу президента асамблеї Педро Аґрамунта.

 

Про це повідомляє "Європейська правда".

 

Рішення про виключення президента, котрий осоромився несанкціонованим спільним із росіянами візитом до Сирії, проголосувала більшість із учасників засідання (котре, втім, не було надто чисельним) фракції.

 

Виключення депутата з групи – екстраординарний захід, котрий застосовують рідко і лише у разі жорсткого конфлікту. В історії асамблеї ще не було випадку, коли політична група виключала зі свого складу чинного президента.

 

ПАРЄ також схвалила рішення про внесення змін до власного реґламенту, дозволивши змістити з посади президента.

 

Сам Педро Аґрамунт залишив Страсбург попри те, що за посадою мав зобов’язання лишатися до завершення сесії ПАРЄ.

 

У середу спікерські обов'язки президента в сесійній залі виконують віце-президенти, серед котрих є народний депутат "Народного фронту" Георгій Логвинський.

 

Прес-служба "НФ" передала куті меду, ствердивши, що Логвинський як висуванець ЄНП перейняв обов'язки президента загалом. "Це ж відверта неправда, навіщо це?" – обурився з цього приводу журналіст "Європейської правди" Сергій Сидоренко.

 

Згодом "Народний фронт" виправив своє повідомлення й уточнив, що Логвинський виконуватиме обов'язки президента між 16:30 та 18:00 за європейським часом – на засіданні асамблеї.

 

28.06.2017