Порошенко закликав до зняття депутатської недоторканності "раз і назавжди".

 

Президент України Петро Порошенко наполягає на тому, щоби Верховна Рада скасувала депутатську недоторканність. З його слів, проект конституційних змін щодо цього вже готовий до розгляду – бракує хіба рішучості самих депутатів.

 

Про це Порошенко заявив у своєму виступі з нагоди Дня Конституції України, інформує прес-служба АП.

 

"Резонансні справи, рішучі кроки по боротьбі з корупцією, які зараз демонструють Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро, нагадують всім нам про такий анахронізм, як депутатська недоторканність. Відповідний мій проект змін до Конституції готовий. Вимагає він політичної волі від народних депутатів – раз і назавжди прирівняти себе в правах з громадянами України. Так само, як ми зняли недоторканність з суддів", – заявив Порошенко.

 

"Сподіваюся, що народні обранці в недалекому майбутньому ухвалять відповідні рішення, адже серед них, напевно, немає жодного, хто б не обіцяв скасування цієї недоторканності в своїх виборчих програмах", – додав голова держави.

 

Нагадаємо, 21 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко передав до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешти стосовно п'яти народних депутатів, серед котрих є й депутат із "іменної" фракції Петра Порошенка (БПП) Борислав Розенблат. ГПУ також вимагає зняти недоторканність із Максима Полякова, Євгена Дейдея (обидва – "Народний фронт"), Олеся Довгого ("Воля народу") та Андрія Лозового (Радикальна партія). Четверо – за винятком Довгого – ідуть під кримінал у провадженнях, які розслідує Національне антикорупційне бюро.

 

28.06.2017