Штаб АТО заявив про загрозу зриву "хлібного перемир'я".

 

Штаб Антитерористичної назвав становище на Донбасі напруженим, незважаючи на оголошене "хлібне перемир'я".

 

Про це йдеться у нотатці штабу станом на 18:00 25 червня.

 

"Російсько-терористичні бандформування й далі не виконують в повному обсязі всі зобов'язання в межах останніх домовленостей щодо дотримання перемир'я", – констатувало командування.

 

І "хоч інтенсивність та кількість ворожих обстрілів з початку цієї доби суттєво знизилися", все ж з опівночі зафіксували чотири випадки застосування бойовиками зброї проти підрозділів ЗС України.

 

"Натомість на жодну збройну провокацію ворога українські захисники сьогодні не піддались і вогонь не відкривали", – зазначили у штабі.

 

Між тим, українська сторона Спільного центру з контролю та координації попередила про можливі провокації з боку бойовиків ОРЛО з метою зірвати перемир’я та скомпрометувати ЗСУ.

 

Так, офіцери покликаються на інформацію про знешкодження на Донбасі диверсійно-розвідувальної групи, наголошуючи, що це "лише початок активізації дій НЗФ ОРЛО".

 

"Українська сторона СЦКК також попереджає, що НЗФ ОРЛО можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів у населених пунктах на луганському напрямку, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою компрометації та звинувачення в цьому Збройних сил України, з тим, щоби зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю", – зазначили в СЦКК.

 

26.06.2017