Турчинов закликав сканувати росіянам сітківку при перетині кордону з Україною.

 

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов оголосив, що громадян Росії мають із часом пропускати через кордон до України лише за біометричними закордонними паспортами і з одночасним контролем біометричних даних.

 

Про це Турчинов сказав під час відкриття нового прикордонного відділу "Тополі" Харківського прикордонного загону, повідомляє "Радіо Свобода".

 

"Прикордонники наразі розраховують технічні деталі і також розраховують, яке ще потрібне технічне й матеріальне обладнання для того, щоб, поки уряд визначається з запровадженням візового режиму, забезпечити пропуск по біометричних паспортах, і при перетинанні кордону будь-яким росіянином відбирати в нього ідентифікаційні ознаки: або відбитки пальців, або скан сітківки ока", – закликав секретар РНБО.

 

Турчинов додав, що технічна робота для цього вже ведеться, і висловив сподівання, що уряд фінансово підтримає цю ініціативу, яка, згідно з його очікуваннями, має дати результат протягом місяця.

 

Заява Турчинова спричинила неґативну реакцію у Росії. Голова комітету Ґосдуми з міжнародних справ Алєксєй Пушков заявив: "Росія має дзеркально відповісти на ускладнення в'їзду російських громадян в Україну, оголошене Турчиновим. Україна заплатить за це більшу ціну", – пригрозив депутат Ґосдуми.

 

25.06.2017