Ізраїль атакував з повітря війська Башара Асада.

В Армії оборони Ізраїлю уточнюють, що авіаудари стали реакцією на обстріл Голанських висот із території Сирії.

 

 

Ізраїльська авіація завдала ударів по укріплених пунктах і двох танках сирійських урядових військ, які дислокувалися на позиціях, звідки вівся обстріл – повідомив ізраїльський телеканал 9tv.

 

За даними Сирійського наглядової ради з прав людини (SOHR), було вбито двох сирійських військовослужбовців. Офіційний Дамаск заявив, що вважає дії Ізраїлю «неприйнятними».

 

Раніше Міністерство оборони в Єрусалимі неодноразово заявляло про артилерійські обстріли ізраїльської частини Голанських висот. Усі вони були здійсненні з сирійської території. Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман зазначив з цього приводу: «Ізраїль не буде сидіти склавши руки під час порушення суверенітету і посягань на нашу безпеку, навіть якщо мова йде про випадкові снаряди, що потрапили на ізраїльську територію в ході боїв між армією Асада і повстанцями. З нашої точки зору армія Асада відповідає за все, що відбувається на території Сирії».

 

Відомо, зокрема, що в січні 2017-го військовий аеродром Мезі сирійських ВПС поблизу Дамаска зазнав ракетної атаки з боку Ізраїлю. 13 вересня 2016 ізраїльська авіація завдала ударів по позиціях сирійської армії через кілька годин після того, як на контрольованих Ізраїлем Голанських висотах вибухнув снаряд, випущений із Сирії. У червні 2014 року Ізраїль завдав авіаударів по дев'яти військових об'єктах на сирійській території. У грудні того ж року повідомлялося про атаку ізраїльських літаків на позиції, контрольовані сирійськими урядовими військами.

25.06.2017