Садовий звернувся до містян з приводу сміттєвого ультиматуму.

 

Сьогодні, 23 червня, Андрій Садовий традиційно зробив відеозвернення до містян. У ньому йдеться про ситуацію з вивозом сміття.

 

«Екологічна ситуація в окремих районах міста залишається критичною. Незважаючи на те, що ми кожного дня намагаємося знаходити можливості для вивезення ТПВ, цього недостатньо. Більшість полігонів залишаються заблокованими», – сказав міський голова.

 

Він прокоментував свою згоду передати повноваження щодо вивезення сміття області.

 

«Цей ультиматум – це цілком нова сторінка в історії Львова, коли представник української держави фактично вимагає відкуп від міста. Навряд чи ми могли уявити собі подібне у всі ті моменти, коли Львів ставав на захист країни.

 

Зокрема, від Львова вимагають сплати 300 млн грн щороку та передати під контроль губернатора управління побутовими відходами.

 

Ось моя офіційна позиція: якщо єдиною можливістю, аби припинити облогу, уникнути екологічної катастрофи, епідемій, хвороб, є такий відкуп – я не маю аргументів, аби не йти на це. Я обраний громадою, аби дбати за життя і здоров’я людей.

 

Бо цей ультиматум – не мені. Цей ультиматум всім мешканцям Львова, дорослим, дітям, старшим людям. Я свідомий, що якщо ми його відкинемо, то почнеться новий виток блокади, адже цинізму її організаторів нема меж», – ідеться у зверненні.

 

Як повідомляв Z, після наради з депутатами ЛМР Андрій Садовий пристав на пропозицію ЛОДА.

 

«В свою чергу, ми вимагаємо, аби гарантом виконання цієї угоди виступив уряд України.

 

Лише одну вимогу з озвученого ультиматуму Львову я виконати не зможу. Від мене вимагають, цитую, "не переводити проблему в політичну площину". Я так розумію, що дехто, користуючись нагодою, вирішив встановити цензуру і заставити мене мовчати.

 

Так-от. Право говорити те, що я думаю як міський голова, як громадянин, дано мені Конституцією України. І якщо я вважаю, що державні органи влади організували облогу, поставили місто на межу виживання, а тепер, як класичні рекетири, вимагають відкупу, то я так і буду всім говорити. І ніхто цього права у мене не забере.

 

І насамкінець. Ми зараз пишемо чергову сторінку в історії Львова. Кожен діє так, як йому дозволяє його совість та виховання. Я сьогодні можу вийти та подивитись в очі кожному львів’янину, визнати свої помилки та чітко пояснити всі свої дії.

 

І в одному організатори блокади таки помилилися. Так, їм вдалося створити нам серйозні інфраструктурні проблеми та змусити нас піти на відкуп. Але зламати нашу волю – це вам, панове можновладці, не по зубах», – підсумував Андрій Садовий.

23.06.2017